Tuoreita hummereita
Meillä on omat hummerialtaat, jossa hummerit elävät, ja keitämme niitä asiakkaille tarpeen mukaan, jolloin saat varmasti tuoretta.
Taskurapu on nyt parhaimmillaan
Taskuravulla on suuri, ruskehtavanpunainen kuori ja kellertävänvalkoinen alapinta. Kuori on huomattavasti leveämpi kuin pidempi, sakset ovat vahvat ja ne erottaa mustista kynsien kärjistä. Se voi elää jopa 25-vuotiaaksi ja olla jopa 30 senttimetriä leveä, mutta yleisin koko on noin 15–20 senttimetriä.
Punakatkarapua Argentiinasta
Argentiinan punainen katkarapu (pleoticus mulleri) elää Lounais-Atlantilla Argentiinan rannikon edustalla. Se erottuu monista muista äyriäisistä siinä, että sillä on luonnollinen punainen väri jo elävänä, eikä vasta kypsennyksen jälkeen. Ne ovat suosittuja makean makunsa ja murean lihansa ansiosta.
Rapujuhlien aika
Ravut ovat yöeläimiä ja ravustus tapahtuu pimenevissä syyskesän illoissa. Keitämme rapuja omassa keittiössämme perinteisellä ja hyväksitodetulla reseptillämme rapukauden 2025 ajan. Rapukausi päättyy lokakuun lopussa. Ole ajoissa yhteydessä myyntiimme, jotta voimme varmistaa rapujen saatavuuden.
Kylmien vesien katkaravut
Pohjoisen kylmien vesien katkarapua, Pandalus borealista, pidetään maailmanlaajuisesti maukkaimpana ja laadukkaimpana katkarapuna. Sitä kalastetaan välivesitrooleilla suurissa syvyyksissä kylmissä, puhtaissa merissä Grönlannin, Norjan, Islannin ja Kanadan edustalla.
Vastuullisesti maakasvatettua Nieriää Islannin Grindavikistä
Grindavikin niemimaalla Islannissa koskemattomat arktiset vedet toimivat sopusoinnussa 200 000 vuotta vanhojen laavakerrosten luonnollisen suodatuksen kanssa, ja geoterminen lämpö tarjoaa jatkuvasti 10–12°c lämpötilan. Täällä maaperäisissä vesiviljelyaltaissa kasvatetaan Islannin nieriää.
Norjalaisia merirapuja 200 metrin syvyydestä
Fröyan ulkopuolella Trøndelagin läänissä Norjassa merirapuja kalastetaan syvistä vesistä varovasti merroilla.
Trondheimin ulkopuolella sijaitsevan rannikon varrella sijaitsevat Hitran ja Fröyan saaret,
alue, joka on arvostettu johtuen merenelävien hyvästä saatavuudesta ja korkeasta laadusta.
Keila
Kiinteän, valkoisen lihansa ja miedon makunsa ansiosta keila on erinomainen vaihtoehto vaaleille kaloille, kuten turskalle ja koljalle. Maku on täyteläinen ja siinä on hieman hienovaraista
makeutta. Lihassa on herkkä ja kiinteä rakenne myös kypsennyksen jälkeen.
Keila elää yksin tai pienissä parvissa. Ne pysyvät yleensä samassa elinpaikassa koko elämänsä ajan. Keila liikkuu kivisessä pohjassa vapaasti ja se syö pääasiassa kotiloita, simpukoita ja erilaisia pieniä äyriäisiä. Sitä tavataan kylmillä rannikkoalueen vesillä pitkin Kanadan, Grönlannin, Islannin, Norjan, Tanskan ja Ruotsin länsirannikkoa. Sesonki ulottuu koko vuoden ympäri ja pyynti tapahtuu pääasiassa muun kalastuksen sivusaaliina. Vaikka pyynti on suhteellista, se tarkoittaa toisinaan suurempia eriä keilaa houkuttelevaan hintaan suhteessa sen hienoon laatuun. Keila on hyvä vaihtoehto Skrei-Turskalle.
Lue lisää vaaleista kalavaihtoehdoista lehdestämme sivulta 3.
Kaunis punavioletti rasvakalanmäti
Rasvakala on tunnettu mädistään. Sesonki alkaa
helmikuussa, kun rasvakalat matkaavat mereltä kohti rannikkoa, ja se jatkuu toukokuuhun asti. Ostamme rasvakalanmätimme Islannista, jossa kalastus on MSC-sertifioitua. Siellä tarjonta on parhaimmillaan maaliskuun lopussa.
Mäti vatkataan irti mätipussin kalvoista, suolataan ja pakastetaan nautittavaksi loppuvuoden aikana. Rajoitetun ajan kevään aikana herkkua on kuitenkin saatavilla tuoreena. Mäti myydään 850 g purkeissa.
Vilsund Blue - tarina simpukoista, perinteistä ja luonnon kunnioittamisesta
Vilsund Blue:n juuret ovat syvällä Tanskan Limfjordissa, jossa simpukanpyynti on ollut osa paikallista kulttuuria ja elinkeino sukupolvien ajan.
Täältä katkarapuja saadaan
Tuoreiden katkarapujen kysyntä kasvaa eteenkin kesäisin. Kun vedet lämpenevät kesällä, norjalaisista katkaravuista tulee tällöin erinomainen vaihtoehto.
Skrei eli vaellusturska
Skrei on parhaimmillaan helmi- ja maaliskuussa, saatavuus on erityisen hyvä turskan erilaisille osille. Mätiä, poskia, kieltä, maksaa ja maitia käytetään myös perinteisessä ravintoloissa kuten aasialaisessa keittiössä.
Klassisen hyvää kaviaaria
Eindhovenissa, Alankomaisella Anna Dutchilla on visio – sen kaviaarin pitäisi maistua samalta kuin menneisyydessä, silloin, kun kaviaarin tuotti villi sampi. Tähän päästään eläinten hyvinvoinnilla
ja mahdollisimman pienillä ympäristövaikutuksilla,
Viljely on F.O.S. -sertifioitua ja se täyttää WWF:n kriteerit.
Kallioantura
Kampelakaloihin kuuluva kallioantura elää kivikkoisissa merenpohjissa Koillis-Atlantilla Biskajanlahdelta Islantiin ja Vienanmerelle. Kallioantura on tunnistettavissa sen ainutlaatuisesta värityksestään. Sillä on kameleonttimainen kyky muuntua merenpohjan värin mukaan. Se voi kasvaa 2 kiloiseksi, mutta normaalipaino on 300 grammasta yhteen kiloon. Sen liha on valkoista, kiinteää ja mehukasta sekä miedon makuista, mikä tekee siitä suositun herkun. Kallioanturan sesonki on syksyllä ja talvella.
Merenelävät ovat syksyllä parhaimmillaan
Syksyisin meri tarjoaa loistavia saaliita, ostereiden tarjonta kasvaa ja muutkin merenelävät ovat parhaimmillaan.
Kummeliturska lyhyesti
KUMMELITURSKA (Merlucchius merlucchius)
kuuluu turskaperheeseen ja sitä tavataan yleisesti Pohjanmerellä ja Skagerakissa.
Kummeliturska elää yleensä syvässä vedessä, 200–1000 metrin syvyydessä. Kesäisin se siirtyy matalampiin vesiin ja juuri tänä aikana kalastus on parhaimmillaan. Ne liikkuvat yleensä parvessa, mikä tarkoittaa, että kun kalastajamme osuvat kummeliturskaparveen, saadaan kerralla suuri saalis.
Aiemmin kummeliturskaa pidettiin melko yksipuolisena kalana, mutta ajan myötä sen maine on parantunut. Kummeliturskan liha on hienon valkoista, herkän makuista ja se on kiitollinen työstettävä. Se sopii sekä paistamiseen että uuniin. 40 - 70 senttimetrin (1,5 - 4 kiloa) kalat leikataan fileiksi ja isommista kaloista leikataan hienoja selkäpaloja.